Informacije

O nama

„Ekomed-MK d.o.o.“ je društveno odgovorna firma specijalizovana za pčelarstvo nastala iz porodičnog pčelarskog gazdinstva starog preko 40 godina. Naša primarna djelatnost je proizvodnja satnih osnova, pčelinjeg voska i pogača za pčele.

Dugogodišnju tradiciju i bogato iskustvo prenijeli smo na proizvodnju satnih osnova te smo 2004. godine počeli profesionalno da prerađujemo vosak za svoje potrebe ali i za potrebe užeg tržišta. Pčelari su prepoznali kvalitet naših satnih osnova te je potražnja za njima ubrzano rasla tako da sada imamo vlastiti lanac maloprodajnih objekata kao i kooperante u svakom gradu BiH putem kojih prikupljamo najbolji vosak za potrebe naše proizvodnje.

ekomed poslovnica Crkvina

Naša firma je nastala iz porodičnog pčelarskog gazdinstva.
Od 2004. godine počinjemo da profesionalno proizvodimo i prerađujemo vosak, kao Zanatska radnja Ekomed.

Od 2008.g. osnivamo firmu Ekomed-mk d.o.o. koja proširuje djelatnost na proizvodnju i distribuciju kompletne opreme za pčelarstvo.
Od tada do danas smo širom BiH otvorili mrežu vlastitih maloprodajnih objekata. Takođe u svakom gradu u BiH imamo svoje kooperante, koji se bave prodajom pčelarske opreme i sakupljanjem voska za našu proizvodnju.

Već od 2010. godine smo vodeći proizvođač voska i satnih osnova u ovom dijelu Evrope.

Ozbiljnim pristupom i inovativnim rješenjima smo ubrzo postali vodeći prerađivač voska u ovom dijelu Evrope, što potvrđuje činjenica da satne osnove izvozimo u sve zemlje okruženja kao i zemlje Evropske Unije i Tursku.

Brend „Ekomed“ je proširen i na Srbiju gdje od 2013. godine imamo svoje predstavništvo „Ekomed-Ras“ d.o.o. u Loznici i Beogradu, a naša satna osnova je svojom kvalitetom postala jako cijenjena među pčelarima cijele Srbije.

Pedeset zaposlenih radnika u proizvodnji, prodaji i administraciji, čine tim, koji se međusobno dopunjava i radi zajedno. Naša primarna djelatnost je proizvodnja satnih osnova, pčelinjeg voska i pogača za ishranu pčela.

Naše želje i ambicije:

  • U narednom periodu nastojaćemo da zadržimo liderski položaj u proizvodnji i preradi voska,
    uz unapređenje kontrole kvaliteta i ostvarivanje organske proizvodnje.
  • Takođe, nastojaćemo da povećamo asortiman naših proizvoda i proširimo tržište.

40

godina tradicije

50

zaposlenih

150

tona prerađenog voska godišnje

200

zadovoljnih klijenata u zemlji i inostranstvu

Proizvod

Satne osnove

Naše satne osnove odlikuju se lijepom žutom bojom i mirisom.

Bogatu tradiciju i inovativan dugogodišnji rad utkali smo u svaki komad naših satnih osnova što su prepoznali pčelari širom Evrope.

Vosak korišten za izradu satnih osnova je prošao potpunu sterilizaciju na temperaturi 130 C u trajanju dva sata, tako da se u proizvodu ne mogu naći uzročnici pčelinjih bolesti.

kašika meda