Pčelinji vosak nabavljamo otkupom od pčelara i proizvodnjom na vlastitim pčelinjacima. Proizvodnja i prerada pčelinjeg voska je jedna od naših osnovnih djelatnosti, pored proizvodnje satnih osnova i pogača za ishranu pčela, te u skladu sa tim, ovoj aktivnosti pridodajemo veoma veliku pažnju u našem svakodnevnom poslovanju.
Poslije meda vosak je najznačajniji pčelinji proizvod, što smo na vrijeme prepoznali i uložili veliki trud da usavršimo proces njegove prerade.

vosak

Vosak za izradu satnih osnova je prošao potpunu sterilizaciju na temperaturi 130 C u trajanju dva sata, tako da se u proizvodu ne mogu naći uzročnici pčelinjih bolesti.
Nakon sterilizacije vosak se hladi i iz njega posebnim postupcima izdvajaju fizičke i hemijske nečistoće (teški metali i rezidui lijekova) kojima je vosak eventualno bio zagađen.
Ovu jedinstvenu tehnologiju prečišćavanja voska u ovom dijelu Evrope jedino mi posjedujemo.

Proizvodnja voska u našoj kompaniji odobrena je od strane Ureda za
veterinarstvo BiH, Rješenjem br. 04-1-27-11-834-4/18 i dodijeljen je veterinarski kontrolni broj NP-3-006. Pod istim brojem smo registrovani u Briselu, kao izvoznik satnih osnova i pčelinjeg voska u EU. Inspekcijski nadzor nad proizvodnjom vrši Veterinarska inspekcija RS i Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Izvozimo ih u sve okolne zemlje, zemlje EU i Tursku. Bitno je naglasiti da, na godišnjem nivou, preradimo preko 150 tona pčelinjeg voska i to nas čini najvećim proizvođačem voska u Bosni i Hercegovini.

Upotreba pčelinjeg voska je jako raznolika, tako da u svojoj ponudi imamo tri osnovna tipa voska kojeg proizvodimo:

  • vosak za izradu satnih osnova,
  • vosak za izradu svijeća,
  • vosak za kozmetičke preparate

 

Naši domaći kupci (iz BiH i/ili Srbije) za narudžbe voska mogu koristiti BiH ili SRB web shop dostupan u meniju našeg web sajta, dok inostrani kupci narudžbe treba da obave isključivo direktnim kontaktom prema Ekomed prodajnom osoblju za koji mogu koristiti našu kontakt formu priloženu ispod: