Proizvodimo kvalitetne satne osnove koje izvozimo u okolne zemlje, EU i Tursku. Bogatu tradiciju i inovativan dugogodišnji rad utkali smo u svaki komad naših satnih osnova što su prepoznali pčelari širom Evrope. Jedini smo sertifikovani izvoznik satnih osnova na tržište EU u BiH.

Vosak korišten za izradu satnih osnova je prošao potpunu sterilizaciju na temperaturi 130 C u trajanju dva sata, tako da se u proizvodu ne mogu naći uzročnici pčelinjih bolesti.
Vosak se nakon sterilizacije hladi i iz njega posebnim postupcima izdvajaju fizičke i hemijske nečistoće (teški metali i rezidui lijekova) kojima je vosak eventualno bio zagađen.

satne osnove ekomed

Ovu jedinstvenu tehnologiju prečišćavanja voska u ovom dijelu Evrope jedino mi posjedujemo.
Satne osnove se rade u našoj proizvodnji na najsavremenijim mašinama Njemačke firme Bernhard Rietsche GmbH.

proizvodnja satnih osnova

Naše satne osnove odlikuju se lijepom žutom bojom i mirisom.
Zbog svega navedenog naše satne osnove pčele rado prihvataju, grade i unose med.
Matica takođe rado zaliježe tako izgrađeno saće.

Sertifikovana proizvodnja satnih osnova

Proizvodnja satnih osnova u našoj kompaniji odobrena je od strane Ureda za veterinarstvo BiH, Rješenjem br. 04-1-27-11-834-4/18 i dodijeljen je veterinarski kontrolni broj NP-3-006. Pod istim brojem smo registrovani u Briselu, kao izvoznik satnih osnova i pčelinjeg voska u EU. Inspekcijski nadzor nad proizvodnjom vrši Veterinarska inspekcija RS i Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Redovne zdravstvene analize našeg proizvoda rade se u Veterinarskim institutima u Banja Luci i Sarajevu, te Zavodu za javno zdravstvo u Sarajevu.
Kontrolu kvaliteta, vezano za njihovo ponašanje u košnicama, radimo na našim pčelinjacima.

Izvozimo ih u sve okolne zemlje zemlje EU i Tursku.

Preuzmite specifikaciju i uputstvo za upotrebu u PDF-u.

 

Naši domaći kupci za narudžbe satnih osnova mogu koristiti BiH ili SRB web shop dostupan u meniju našeg web sajta, dok inostrani kupci narudžbe treba da obave isključivo direktnim kontaktom za koji mogu koristiti našu kontakt formu priloženu ispod: